گرامی باد یاد و خاطرۀ زنده یاد فریدون اعظمی

فریدون اعظمی
در معبرِ قتلِ عام شمع‌های خاطره افروخته خواهد شد. 

دروازه‌های بسته به‌ناگاه فراز خواهد شد
دستانِ اشتياق از دريچه‌ها دراز خواهد شد 
لبانِ فراموشی به خنده باز خواهد شد 
و بهار در معبری از غريو 
تا شهرِ خسته پيش‌باز خواهد شد. 
سالی آری بی‌گاهان 
نوروز چنين آغاز خواهد شد.*

زنده یاد «فریدون اعظمی» متولد اول فروردین ۱۳۲۵ از خرم آباد دارای درجه لیسانس از دانشگاه جندی شاپور، متاهل و دارای دو فرزند بود. وی از اعضای رهبری «سازمان پیکار در راه آزادی طبقه کارگر» و در نظام شاهنشاهی از یاران دکتر هوشنگ اعظمی بود که سال‌های ١٣۵٢ تا ۱۳۵۶ را در زندان به سر برد.

در انقلاب بهمن در خوزستان فعالیت می‌کرد و در سال ۱۳۶۰ به تهران آمد. وی در نیمه شب ۱۶ دی‌ماه ۱۳۶۰ به همراه همسر و دو فرزندش (که بعدا آزاد شدند) توسط سپاه پاسداران در خانه‌اش بازداشت شد. در آغاز دستگیری تا مرداد ۱۳۶۱ در بند ۳۰۰۰ (کمیته مشترک سابق) نگهداری شد و بعد به زندان اوین منتقل گردید.

پس از دستگیری فریدون اعظمی، باز هم فداییان خلق (اکثریت) بیکار ننشستند و با ابراز خوشحالی از دستگیری رهبران سازمان پیکار در راه آزادی طبقه کارگر (از جمله علیرضا سپاسی آشتیانی و حسین احمدی روحانی و عده‌ای دیگر از جمله فریدون اعظمی) در نشریه کار شماره ۱۴۹ به تاریخ چهارشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۶۰ در صفحه ۱۷ باز هم چهره منفور خود و حمایت بی چون و چرای ضد انقلابی خود از جمهوری اسلامی و «خط امام» را تایید کرده و تاکید کردند که «آری این انقلاب است که در جریان بالندگی، ناخالصی‌ها را به دور می‌ریزد و خائنین را در زیر گام‌های سنگین و استوار خود له می کند.» (۱)

ferydon-aazami-sangemazarرفیق فریدون در زندان تحت شکنجه شدید قرار گرفته و از چهره‌های مقاومت زندان در آن سال‌ها بوده است. اتهامات فریدون «عضویت در سازمان پیکار، مرتد و ملحد بودن» عنوان شده است.

حکم اعدام در تاریخ ٨ آبان‌ماه ۱۳۶۱ در زندان اوین اجرا شد. گفته می‌شود وی و هم‌بندی‌اش رفیق داوود مدائن (از اعضای سازمان چریک‌های فدایی خلق ایران ـ اقلیت) را سه بار به پای جوخه اعدام بردند و همراهان آنها را تیرباران کردند. در آخرین شب که مصادف با عاشورا بود آن دو را هم تیرباران کردند.
و این آزادی‌خواهی در خون ایرانیان ریشه دوانیده و تا آزادی ایران زمین ادامه دارد.

یادش گرامی و راهش پر ره رو باد!

پی‌نوشت:
(۱) نشریه کار شماره ۱۴۹ به تاریخ چهارشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۶۰ در صفحه ۱۷

گرامی باد یاد و خاطرۀ زنده یاد فریدون اعظمی

* نوروز در زمستان– احمد شاملو از دفتر حدیت بی قراری ماهان

یک دیدگاه برای ”گرامی باد یاد و خاطرۀ زنده یاد فریدون اعظمی

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s