قيمت گوشت در فروشگاههای سطح شهر ناگهان به صورت فزاينده ای بالا رفته است و قيمت تا حدود ۶۰ درصد افزايش را تجربه ميکند. در اين ميان، مسئولان تنظيم بازار کشور، حذف اختصاص ارز مبادلاتی به واردات گوشت و هدايت واردکنندگان به سمت تامين ارز از بازار آزاد است.
بنا به گزارش ها، قيمت گوشت در سطح فروشگاههای شهر چند روزی است که با افزايش مواجه شده است و در برخی از انواع گوشت قرمز، اين افزايش تا ۶۰ درصد هم خود را نشان داده است. به خصوص در سطح فروشگاههای زنجيره اي، افزايش قيمت مشهود است و از سوی ديگر، با پايان يافتن فروردين ماه، بساط توزيع گوشتهای تنظيم بازاری نيز برچيده شده است.
برخی از مسئولان، دلايل متفاوتی را برای افزايش قيمت گوشت در سطح بازار عنوان می کنند که از جمله آن، حذف اختصاص ارز مرجع به گوشت و هدايت واردکنندگان به سمت واردات گوشت با ارز مبادلاتی است. در عين حال، واردکنندگان اما اذعان دارند که در دريافت ارز مبادلاتی برای واردات گوشت قرمز با مشکل مواجه هستند و همين امر، روند واردات را کند کرده است.
يک مقام مسئول در معاونت بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت در گفتگو با خبرنگار مهر می گويد: دليل اصلی افزايش قيمت گوشت ظرف روزهای اخير، قطع اختصاص ارز مرجع به گوشت قرمز است، ضمن اينکه مرکز مبادلات ارزی نيز صف طولانی برای اختصاص ارز مبادلاتی به واردکنندگان گوشت تشکيل داده است و همين امر، واردکنندگان را به سمت خريد ارز از بازار آزاد تشويق می کند. وی می افزايد: استفاده از ارز آزاد برای واردات گوشت، خود عاملی برای گرانی اين کالا در سطح بازار شده است. ضمن اينکه گوشت تنظيم بازاری نيز به صورت محدود عرضه می شود.
بهزاد درخور، عضو هيات مديره مجمع عالی واردات نيز در اين رابطه ميگويد: علت اينکه قيمت گوشت در برخی فروشگاههای زنجيره ای از جمله شهروند با افزايش مواجه بوده، اين است که اين فروشگاه، قبل از عيد قيمت های خود را افزايش نداده بود و گوشت تنظيم بازاری را بسته بندی و با قيمت مصوب در اختيار مردم قرار می داد.
وی افزود: در ماههای پايانی سال گذشته، واردات گوشت با ارز مرجع صورت می گرفت که بر اساس تصميم دولت، ارز مرجع واردات گوشت حذف و واردکنندگان به سمت واردات با ارز مبادلاتی که دو برابر قيمت ارز مرجع را داشت، هدايت شدند. در عين حال، کنترل های لازم را صورت داده ايم تا قيمت گوشت دو برابر افزايش پيدا نکند و ميزان افزايش قيمت کمتر باشد.
درخور گفت: هم اکنون سياست توزيع گوشت قرمز و بسته بندی آن در واحدهای بسته بندي، تامين گوشت از منابع داخلی است و با توجه به اينکه منابع توليد گوشت قرمز هم اکنون در کشور مناسب است، تلاش کرده ايم تا علاوه بر تقويت توليد داخلي، گوشت با کيفيت تری را نيز در اختيار مردم قرار دهيم.
وی با تاکيد بر اينکه منابع داخلی گوشت قرمز، هم اکنون پاسخگوی نياز بازار است، خاطرنشان کرد: البته مسئولان نيز بايد برنامه های جلوگيری از قاچاق دام زنده به مرزهای جنوبی و غربی کشور را با جديت پيگيری کنند و اجازه خروج دام زنده از کشور را ندهند.
درخور ادامه داد: با توجه به افزايش توليد گوشت قرمز در ده استان کشور، هم اکنون منابع با کيفيت توليد داخلی وارد بازار شده است.
يکی از اپراتورهای خريد مجازی فروشگاه شهروند می گويد: دليل افزايش قيمت گوشت قرمز در فروشگاههای زنجيره ای به دليل افزايش قيمت در سطح شهر است و توزيع کنندگان گوشت نيز قيمت را بالا برده بودند، اين در حالی است که چند روز توزيع گوشت به دليل انجام مذاکرات ميان توزيع کنندگان و مسئولان شهروند بر سر قيمت و اختلاف نظر آنها متوقف شده بود.
وی می افزايد: بالاخره اين توافق حاصل شده است و توزيع گوشت در فروشگاههای شهروند با قيمتهای جديد از سر گرفته شده است.
به گفته وي، هم اکنون قيمت هر کيلوگرم ران گوسفندی که تا پيش از عيد ۲۲ هزار تومان بود، هم اکنون به ۳۶ هزار تومان و قيمت ران گوساله که تا پيش از عيد ۲۰ هزار تومان بود، هم اکنون به ۳۲ هزار تومان رسيده است.*
*برگرفته از سایت روشنگری