هزینه زنده ماندن در شهر تهران روزانه پنج هزار و ششصد تومان است.

طبق گزارش روزنامه های داخلی “هزینه ماهانه یک خانواده چهار نفره در تهران تنها از بابت حداقل مواد غذایی ضروری و نه حداقل مواد غذایی مصرفی و دیگر هزینه‌های ضروری ۷۰۰ هزار تومان است. در این ۷۰۰ هزار تومان هزینه ماهانه، نه تنها هزینه‌های بالای اجاره‌ بهای مسکن، حمل و نقل، آب، برق، گاز، بنزین، بهداشت و درمان، آموزش، پوشاک، لوازم منزل، تفریح و کالاها و خدمات متفرقه و انواع و اقسام هزینه‌هایی که خانواده‌ها روزانه با آن درگیرند، در نظر گرفته نشده است، بلکه اساسا بسیاری مواد غذایی مصرفی خانواده‌ها نیز به حساب نیامده است.”

هزینه زنده ماندن در شهر تهران روزانه پنج هزار و ششصد تومان است.

این گزارش می افزاید: براساس برنامه سلامت توسعه هر فرد برای زنده ماندن در روز باید از هر ماده غذایی اصلی به میزان مشخصی در برنامه غذایی خود داشته باشد. با در نظر گرفتن میزان ضروری هر ماده غذایی مورد نیاز برای زنده ماندن براساس این برنامه و با احتساب حداقل قیمت فعلی مواد غذایی در بازارهای میوه و تر‌بار و نه قیمت‌های متنوع مغازه‌ها و دیگر مراکز خرید هر شهروند تهرانی باید روزانه به طور متوسط ۵۶۰۰ تومان هزینه کند. با این حساب یک خانواده چهار نفره بدون اینکه هیچ ماده غذایی تفننی مصرف کند و با حذف بسیاری از مواد خوراکی مصرفی روزانه، تنها برای اینکه حداقل مواد غذایی را بر اساس گزارش سلامت در برنامه پنجم توسعه، در سبد غذایی خود برای زنده و سلامت ماندن داشته باشد، باید روزانه ۲۲ هزار و ۴۰۰ تومان و ماهانه نزدیک به ۷۰۰ هزار تومان هزینه مواد غذایی کند.

بر اساس این گزارش، در شرایط فعلی اگر قیمت مواد غذایی را در طول یک سال ثابت فرض کنیم، که عملا چنین اتفاقی در واقعیت نمی‌افتد، هزینه سالانه مواد غذایی یک نفر، دو میلیون و ۴۴ هزار تومان و یک خانواده چهار نفره بیش از هشت میلیون تومان خواهد بود. این در حالی است که هر کارگر مشمول قانون کار در سال جاری بر اساس پنج مولفه اصلی و جانبی حداقل مزد، بن نقدی، سنوات، حق اولاد و حق مسکن؛ بدون اضافه کاری، پاداش، حق پست و موارد مشابه آن؛ ماهیانه بین ۵۴۱ تا ۶۳۸ هزارتومان دریافت خواهد کرد. در این شرایط اگر هزینه‌های ماهانه اجاره مسکن، رفت و آمد، پوشاک، درمان، تحصیل فرزندان را به جمع هزینه‌های ماهانه یک خانواده حداقل‌بگیر اضافه کنیم، عملا سهمی برای تامین حداقل ضروریات تغذیه و سلامت باقی نمی‌ماند. در این شرایط رفته رفته سهم مواد غذایی اصلی از سبد خانوار کم و با مواد غذایی کم خاصیت‌تر و کم هزینه‌تر جایگزین می‌شود.*

*برگرفته از سایت روشنگری

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s