سیل باغات کشاورزی دامنه تفتان را محو کرد/۱۵۰۰ دام تلف شد

 

سیل باغات کشاورزی دامنه تفتان را محو کرد/۱۵۰۰ دام تلف شد

رییس جهاد کشاورزی شهرستان خاش گفت: شدت بارش بارندگی در این شهرستان علاوه بر وارد ساختن خسارات فراوان به محصولات زراعی و باغی موجب از بین رفتن بسیاری از باغات و اراضیکشاورزی شد.

امان الله طوقی در گفتگویی اظهار داشت: متاسفانه شدت روان آب ها و سیلاب در این شهرستان موجب تخریب و شسته شدن بسیاری از باغات در حاشیه رودخانه ها شد تا حدی که اثری از باغات منطقه حاشیه تفتان و در منطقه «کوشه» باقی نمانده است.

وی ادامه داد: طغیان رودخانه های محلی و شدت سیل در دامنه تفتان و در بعضی مناطق تا بیش از ۱۵۰ متر حریم رودخانه را افزایش داده است و هیچ درختی را در مسیر و حریم خود باقی نگذاشته است.
وی گفت: متاسفانه حجم سیلاب ها موجب خسارت به تعداد بیش از ۱۵۰ قنات و تخریب آنها از ۱۰ تا ۱۰۰ درصد شده است.

وی با بیان اینکه بیشترین تعداد کاریزها در منطقه ایرندگان قرار داشته و در حال حاضر بسیاری از آنها تخریب و به زیر آب رفته است گفت: به دلیل بارندگی اخیر چاه های کشاورزی مورد ریزش و تخریب قرار گرفته و تاسیسات زیربنایی به طور کامل در مزارع تخریب شده است.

وی گفت: در صورتیکه طی روز های آینده نسبت به احیاء این چاه ها و کاریز ها اقدام نشود بیش از ۴۰۰ هکتار از مزارع کشت برنج در ایرندگان نیز از بین خواهد رفت؛ همینطور اظهار داشت، متاسفانه بارش تگرگ و توفان در منطقه گوهر کوه نیز موجب شد تا محصول یک هزار هکتار از باغات پسته در این منطقه بیش از ۳۰ درصد خسارت دیده و از بین برود.

طوقی با اشاره به اینکه بیش از یک هزار هکتار از باغات پسته در این منطقه هم اکنون در زیر آب و سیلاب قرار دارد اظهار داشت: بسیاری از مزارع یونجه نیز در این منطقه به دلیل جاری شدن روان آبها از بین رفته است.
وی افزود: رطوبت بیش از حد هوا، بارندگی مستمر بیش از ۱۲ روز و تگرگ و توفان متاسفانه ۶۰۰ هکتار از نخلستان های منطقه ایرندگان را تحت تاثیر و تخریب قرار داده است.

وی همچنین از تلف شدن بیش از ۱۵۰۰ راس دام سبک و سنگین در منطقه خبر داد و افزود: توفان شدید به همراه بارش تگرک موجب تخریب و خسارت به ۵ هزار متر مربع جایگاه نگهداری دام در مجتمع کشت و صنعت گوهر کوه شد.
وی ادامه داد: باران جایگاه های دامی، بندهای حفاظتی حاشیه مزارع، بند های احداثی، موتور پمپ ها و تاسیسات بادشکن های حاشیه مزارع و سیستم های آبیاری تحت فشاررا تخریب کرده است.*

*برگرفته از سایت روشنگری

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s