بدهی ۸۰۰ میلیونی بیمه دی به کارگران بازنشسته رشت
عضو هیئت مدیره کانون بازنشستگان رشت از بدهی ۸۰۰ میلیون تومانی شرکت بیمه دی به بازنشستگانی که در این شهرستان از بیمه تکمیلی استفاده کردهاند خبر داد.
«حسن ایزدی» در این باره گفت: شرکت بیمه دی بابت بیمه تکمیلی به بازنشستگان تامین اجتماعی شهر رشت و حومه حدود ۸۰۰ میلیون تومان بدهکار است و این در حالی است که کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی طبق قرارداد ماهانه مبلغ ۸۰۰ میلیون تومان از حقوق بازنشستگان شهر رشت و حومه کسر و به حساب بیمه دی واریز میکند.
او با اشاره به اعتراضات متعدد بازنشستگان به پرداخت نشدن خسارات از سوی بیمه تکمیلی دی، افزود: بیمه تکمیلی دی پیش از اتمام قرارداد با کانون عالی بازنشستگان، باید تمام مطالبات کارگران بازنشسته را تسویه کند.
به گفته این فعال صنفی، بیمه دی در طول مدت قرارداد به تعهدات خود در خصوص پرداخت هزینههای درمانی بازنشستگان پایبند نبوده و در اکثر موارد در پرداخت هزینههای درمانی بیماران سلیقهای عمل کرده است.
یزدانی با ذکر مثالی گفت: به عنوان نمونه بازنشستهای که برای درمان یک عمل اصلی مبلغ ۸ میلیون تومان در بیمارستانی هزینه کرده است باید طبق قرار داد حدود ۷ میلیون تومان از بیمه تکمیلی دی دریافت کند اما در عمل این شرکت بیمه گر نهایت پولی که بابت هزینه درمان این بیمه شده پرداخت میکند حدود ۳ میلیون تومان است.
این فعال کارگری در استان گیلان در خاتمه، ادامه روند جاری را به زیان بازنشستگان دانست و اظهار داشت: بیمه دی طبق قرارداد منعقد شده موظف است تا پایان قرار داد همه مطالبات بیمه شدگان طرف قرارداد را پرداخت کند.
بدهی پیمانکاری آذر خاک به ۴۰۰ کارگر پتروشیمی
یک فعال مستقل کارگری گفت: شرکت آذر خاک بابت دستمزد و حق بیمه کارگران ۱۰ شرکت پیمانکاری زیرمجموعهاش بدهکار است.
«ناصر آغاجری» با اعلام این مطلب گفت: شرکت آذر خاک از پیمانکاران فعال دست اول در منطقه پارس جنوبی است و شرکتهای پیمانکاری دست دوم و سوم از طریق این شرکت در اجرای پروژههای منطقه پارس جنوبی فعالیت دارند.
این فعال کارگری افزود: در حال حاضر کارگران شاغل در شرکتهای پیمانکاری دست دوم و سوم حداقل ۵ ماه دستمزد معوقه از شرکت آذر خاک طلب کارند.
به گفته آغاجری علاوه بر دستمزد کارگران، شرکت آذر خاک از بهمن ماه سال گذشته نیز بابت حق بیمه این کارگران به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است.
این فعال صنفی بابیان اینکه تعداد کارگران طلب کار از این شرکت بزرگ پیمانکاری بالغ بر ۴۰۰ کارگر است، افزود: این کارگران در شرکتهای مختلف پیمانکاری کوچکتر مشغول فعالیتاند.
وی افزود: تنها یک شرکت تهیه و پخت غذا بابت تامین غذای روزانه نیروهای انسانی شرکت آذر خاک مبلغی در حدود ۲ میلیارد تومان طلب کار است.
وی افزود: تاخیر در پرداخت حقوق قانونی کارگران شاغل در پروژههای عمرانی زیر مجموعه شرکت آذر خاک در حالی است که گفته میشود، شرکت ملی نفت ایران مبلغی در حدود ۲۵ میلیارد تومان به آذر خاک پرداخت کرده است.
این فعال کارگری بابیان اینکه در نتیجه این تاخیر و تعلل چند ماهه، کارگران از نظر معیشتی و روحی در وضعیت نامطلوبی به سر میبرند، گفت: نتیجه این وضع اعتراضهای پراکنده اما مستمر کارگران طلب کار بوده است.
آغاجری در پایان یادآور شد: در منطقه وپژه پارس جنوبی شرایط طاقت فرسای آب و هوایی و قوانین غیر عادلانه روابط کار و بد حسابی کارفرمایان باعث شده تا نیروهای انسانی تحت فشار مضاعف قرار بگیرند.
بدهی چیتسازی به ۳۸۰ کارگر با فروش زمین کارخانه تأمین میشود
نماینده مردم نکا، بهشهر و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر ۳۸۰ تن از کارگران کارخانه چیت سازی بهشهر از این کارخانه طلب کارند.
بر اساس گزارش دریافتی، «احمدعلی مقیمی» در جلسه بررسی مشکلات کارخانه چیت سازی که با حضور نمایندگان طلب کاران حقیقی و حقوقی این کارخانه و «ولی الله فرزانه» معاون برنامه ریزی استاندار مازندران در فرمانداری بهشهر برگزار شد افزود: بدهی ۴۰ میلیارد تومانی و متاسفانه ورشکستگی و مشکلات اقتصادی کارخانه چیت سازی، اقتصاد مردم بهشهر را دچار تحول و بحران کرده است.
نماینده مردم بهشهر با تاکید براینکه رکود این کارخانه، اقتصاد شهر را نیز دچار بحران کرده است ادامه داد: در حال حاضر ۳۸۰ تن از کارگران کارخانه چیت سازی بهشهر از این کارخانه طلب کارند، که با فروش زمینهای متعلق به کارخانه چیت سازی حقوق این کارگران و طلب کاران این کارخانه پرداخت خواهد شد.
فرماندار بهشهر نیز در سخنانی با بیان این که کارخانه چیت سازی از اعتماد مردم به مسئولین کاسته است اظهار داشت: همه باید تلاش کنیم تا اعتماد از دست رفته در رابطه با چیت سازی را به شهر برگردانیم.
محمد تقی نورزاد ادامه داد: با مشخص شدن طلب کاران کارخانه چیت سازی بهشهر، کارخانه به شهرک صنعتی منتقل میشود و سرمایه موجود کارخانه و زمین در بین طلب کاران براساس رای شورای تامین تقسیم میشود.
در ادامه این نشست معاون برنامه ریزی استانداری مازندران نیز با اشاره به این که تصمیمات نهایی را شورای تامین استان اتخاذ میکند تصریح کرد: بخشی از زمینهای متعلق به این کارخانه به طلب کاران حقوقی مانند بانک ملی، تامین اجتماعی و دارایی واگذار میشود و بخش دیگری از این زمینها جهت پرداخت حق و حقوق کارگران پرداخت میشود.
ولی الله فرزانه ادامه داد: طلب کاران حقوقی نیز نظر شورای تامین را پذیرفتند و در هفته جاری طی مراحل قانونی این واگذاری عملیاتی میشود و افراد حقیقی و حقوقی بر اساس مصوبه شورای تامین به حق قانونی خود میرسند.
این گزارش حاکی است، تا کنون در حدود دویست جلسه جهت بررسی مشکلات کارخانه بهشهر برگزار شده است.*
*برگرفته از سایت روشنگری