انکار ۵ سال کار «سخت و زیان‌آور» کارگران بافندگی پاکان

رئیس شورای اسلامی کارگران کارخانه بافندگی پاکان اعلام کرد: ۵ سال از سوابق بیمه ۸۰ کارگر رسمی کارخانه بافندگی پاکان در سیستم تامین اجتماعی شعبه ۷ تهران به عنوان مشاغل سخت و زیانانکار ۵ سال کار «سخت و زیان‌آور» کارگران بافندگی پاکان آور ثبت نشده است.

رحمان ایزدی در تشریح جزئیات این خبر گفت: تامین اجتماعی شعبه ۷ تهران، پنج سال سابقه سختی کار ۸۰ کارگر رسمی کارخانه بافندگی پاکان که با سوابق بیش از ۲۰ سال، در انتظار بازنشستگی با مشاغل سخت و زیان آور هستند را در سال های ۸۰ تا ۸۵ به دلیل اشتباه بوجود آمده در زمان مکانیزه شدن سیستم های فنی این اداره، انکار می‌کند.

او گفت: در جریان این اشتباه، تامین اجتماعی در لیست بیمه‌ای این تعداد کارگر رسمی در آن سال‌ها، به جای ثبت عنوان شغلی کارگراز عنوان شغلی کارمند استفاده کرده است که این موضوع سوابق سختی کار این کارگران را مختل کرده و امکان بازنشستگی آنان را محدود می‌کند.

او با بیان این که در طول سال‌ها فعالیت تولیدی، این واحد هیچ گونه بدهی به سازمان تامین اجتماعی نداشته است، افزود: در سالهای ۸۰ تا ۸۵ کارفرمای این واحد به علت خوش حسابی در پرداخت به موقع بیمه کارگران، به عنوان کارفرمای نمونه تشخیص داده شد.
او در ادامه اضافه کرد: اخیرا وقتی کارگران این کارخانه بازنشستگی با مشاغل سخت و زیان آور خود را از شعبه ۷ تامین اجتماعی تهران پی‌گیر شدند، به وجود این مشکل در سوابق بیمه‌ای‌شان پی برده‌اند.

ایزدی با بیان این که تامین اجتماعی باید این اشتباه را جبران کند، اظهار داشت: اگر تامین اجتماعی ۵ سال سابقه سختی کار این کارگران را باز نگردانند زمینه بازنشستگی آنان فراهم نمی‌شود و این کارگران بر خلاف قانون ناچارند چندین سال دیگر برای تکمیل سوابق خود کار کنند.
ایزدی با بیان اینکه سختی کار این کارگران مورد تایید اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی است، اظهار داشت: در حال حاضر این کارگران با وجود تصریح قانون مبنی بر بازنشستگی پیش از موعد، همچنان با سوابق بیش از ۲۰ سال کار در این واحد مشغول کارند و تامین اجتماعی جبران اشتباه خود را نمی‌پذیرد.

گفتنی است، قانون مشاغل سخت و زیان‌آور مشمول کارگرانی می‌شود که رشته‌های شغلی شان به نوعی برای سلامت شان مضر تشخیص داده شود. در خدمات بیمه تأمین اجتماعی برای این کارگران هر یک سال فعالیت، یک و نیم سال محاسبه می‌شود تا بتوانند پس از بیست سال کار بازنشسته شده و به این ترتیب از ادامه آسیب‌های جسمی جلوگیری شود.*

*برگرفته از سایت سازمان فداییان(اقلیت)

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s