گزارشی از مراسم بزرگداشت دو روز بزرگ تاریخی در تورنتو

در روز ١۵ فوريه ٢٠١۴ مراسم پر شکوهی به مناسبت فرا رسيدن چهل و سومين سالگرد حماسه سياهکل ۴٩ و سی و پنجمين سالگرد قيام پرشکوه بهمن ۵٧، توسط فعالين چريک های فدايی خلق ايران و با شرکت حدود ٢٠٠ تن از فعالين سياسی و ايرانيان آزادی‌خواه در شهر تورنتو (کانادا) برگزار شد. اين مراسم به همت برخی از رفقای متعهد به طور زنده نيز از شبکه اينترنت پخش گرديد که از اين طريق نيز بيش از ١۵٠٠ تن دیگر از نقاط مختلف دنيا در جریان آن قرار گرفتند.

برنامه بزرگداشت سالگرد حماسه سياهکل با پخش سرود انترناسيونال آغاز شد و يکی از صحنه های به يادماندنی اين مراسم، وقتی بود که همه حضار (از مادر ٨٠ ساله گرفته تا کودک ٨ ساله و ده ها تن جوان دختر و پسر) به احترام اين سرود (که می توان آن را يکی از سمبل های هنری مبارزات انقلابی طبقه کارگر جهانی خواند) به پا خواستند. به دنبال سرود همبستگی بين المللی کارگران جهان به یاد گرامی رزمندگان سياهکل و تمامی جان‌باختگان راه آزادی و سوسياليزم یک دقيقه سکوت اعلام شد.
پس از آن، شعر زيبايی (به نام «ز رعد خيزش ما» در وصف رزمندگان سياهکل) سروده «رحيمه توخی» شاعر مترقی افغانستان، قرائت شد که در آن نسبت به رزمندگان سياهکل و مبارزات آنها ادای احترام شده بود. شاعر، در مقدمه ای که پيش از این شعر قرائت شد با اشاره به این حرکت «تاریخی»، ١٩ بهمن، این «روز برجسته» را که در»تاریخ کتيبه تاریخ پر افتخار خلق‌های آزادی‌خواه ایران حک شده» را به خلق‌های به پا خاسته و به رفقای فدایی و سایر کمونيست‌های ایران تبریک گفت.

گزارشی از مراسم بزرگداشت دو روز بزرگ تاریخی در تورنتو

در بخش بعدی برنامه قطعه ادبی بسيار زیبا و پر احساسی به نام «سياهکل آمد» اجرا شد که با استقبال گرم جمعيت پاسخ گرفت.
مراسم بزرگداشت سالگرد حماسه سياهکل با سخنرانی رفيق «چنگيز قبادی فر» (تحت عنوان سياهکل در آينه تاريخ) ادامه يافت. رفيق چنگيز در سخنان خود با اشاره به نقش تاریخی حماسه سياهکل در تاریخ مردم ما و تبليغات شدید دشمن بر عليه رزمندگان سياهکل و تئوری راهنمای آنان به چرایی تشدید این تبليغات توسط بلندگوهای ارتجاع پرداخت. سخنران سپس با اشاره به برخی از بنيان‌های فکری رزمندگان سياهکل و شيوه برخورد آنان نسبت به مسایل مهم پيشاروی روشنفکران انقلابی ایران در دهه ۴٠، تاکيد کرد که سياهکل منبع بزرگی از انرژی و شور مبارزاتی و آموزش‌های انقلابی برای نسل جوان امروز است که برای مبارزه به منظور برافکندن سلطه ننگين رژیم وابسته به امپریاليسم جمهوری اسلامی به کنکاش در تجارب مبارزاتی نسلهای قبل از خود پرداخته است.

در ابتدای بخش دوم مراسم و پس از صرف شام بخش پرسش و پاسخ برگزار شد. این قسمت از برنامه مورد استقبال چشم‌گير شرکت کنندگان قرار گرفت و حاضرین فرصت يافتند که با استفاده از تریبون آزاد برنامه به طرح سئوالات و همچنين نظرات خود بپردازند. رفيق چنگيز در پاسخ گويی به پرسش های شرکت کنندگان، به مواضع چریک‌های فدایی خلق در مورد موضوعات مهمی که مطرح شده بود پرداخت. به طور مثال در این بخش به تفصيل به سئوالاتی در مورد دیدگاه تئوری مبارزه مسلحانه و طرفداران جنبش مسلحانه نسبت به مبارزات کارگران ایران و تلاش آنها برای سازمان يابی و راه های موثر این امر پاسخ داده شد و سخنران با تاکيد بر پيوند جدا نشدنی مبارزه چریک‌های فدایی خلق ایران با طبقه کارگر راجع به شرایط تشکل و سازمان يابی این طبقه دوران ساز در چهارچوب دیکتاتوری وسيعا و شدیدا قهرآميز جمهوری اسلامی و راه های آن
صحبت کرد.
پس از پرسش و پاسخ، شعر «چهار حرف» سروده سعيد سلطانپور (شاعر انقلابی خلق که به دست رژيم جنايت‌کار جمهوری اسلامی اعدام شد) به صورتی زیبا و پر احساس توسط یکی از رفقا خوانده شد و مورد استقبال جمعيت قرار گرفت. سپس شهروز، هنرمند مردمی و آزادی‌خواه با صدای گرم خود ترانه سرودهايی را که بيان کننده درد و رنج های طبقه کارگر و خلق های تحت ستم و آرزوها و مبارزات انقلابی آنها هستند را به زبان فارسی و کردی و ترکی اجرا کرد که با تشويق حاضرين همراه بود.

بر اساس اعلام برنامه توسط برگزار کنندگان مراسم، قرار بود که اين مراسم با موسيقی و هنرنمايی «شهروز» به پايان برسد. اما از آنجا که سخنان رفيق چنگيز در بخش پرسش و پاسخ (و همچنين سخنرانی اين رفيق) مورد توجه خاص شرکت کنندگان قرار گرفته بود و تقاضای ادامه آن را داشتند، به وقت مراسم افزوده شد و رفيق چنگيز مجددأ به پاسخ دادن به پرسش‌ها و گفتگو با شرکت کنندگان پرداخت.

در این قسمت بار دیگر با توجه به سئوالات و نظرات مطرح شده از سوی جمعيت حاضر، بحث‌های گرمی از جمله در ارتباط با شعار «لغو اعدام» و ضرورت افشای ماهيت فریب‌کار نيروهای بورژوایی هنگام طرح و تبليغ شعار «لغو اعدام » صورت گرفت که در آن سخنران با تاکيد بر ضرورت نابودی چوبه های دار از نظر کمونيست‌ها تاکيد نمود که برای نابودی مجازات اعدام و خشونت در ايران باید مناسبات استثمارگرانه و نظامی که عامل توليد و بازتوليد خشونت و اعدام است یعنی سلطه بورژوازی وابسته و دیکتاتوری امپریاليستی را برانداخت تا مبارزه برای لغو اعدام و خشونت معنای واقعی خود را پيدا کند.

در بخش دیگری از پرسش و پاسخ ها، سخنران به موضع کمونيستی در مورد چگونگی حل مساله ستم ملی و برخورد چریک‌های فدایی خلق ایران نسبت به شعار حق ملل در تعيين سرنوشت خویش تا سرحد جدایی در شرایط ایران پرداخت.
صحبت های رفيق چنگيز در دومين قسمت پرسش و پاسخ نيز مورد توجه حاضرين قرار گرفت. به طوری که جمعيت حاضر چند بار با دست زدن های خود رفيق سخنران را مورد محبت مبارزاتی خود قرار داده و موافقت خود با مواضع مطرح شده در این زمينه را اعلام کردند.

مراسم یادمان سياهکل در تورنتو دارای نکات برجسته متعددی بود، از سخنرانی رفيق چنگيز و صحبت های مهم او از جمله در بخش پرسش و پاسخ گرفته، تا اجرای موسيقی و شعرهای انقلابی که جمعيت با آن همراهی کرده و به این شيوه قدردانی خویش از رزمندگان سياهکل و کمونيست‌های فدایی را نشان می دادند. همچنين حضور ده‌ها جوان آگاه و خانواده های آزادی‌خواه در اين مراسم نشان‌گر جايگاه خاص رزمندگان سياهکل در قلب مردم آزادی‌خواه و همچنين منعکس کننده حمایت مردمی از مدافعين تئوری مبارزه مسلحانه (تئوری راهنمای عمل چريک‌های فدايی خلق ايران) در ميان اقشار آگاه جامعه بود.
ميز کتاب فعالين چریک‌های فدایی خلق ایران در این مراسم با استقبال گرم شرکت کنندگان مواجه شد که با خرید کتب و نشریات و کمک‌های مالی خود در حد توان از این فرصت برای ابراز حمایت از اهداف مبارزه انقلابی چریکهای فدایی خلق ایران که با هدف رهایی طبقه کارگر و خلق‌های تحت ستم ما از سلطه رژیم وابسته به امپریاليسم جمهوری اسلامی صورت می گيرد، استفاده کردند.*

این نمایش پرده‌ای نیاز به جاوااسکریپت دارد.

فعالين چریک‌های فدایی خلق ایران
کانادا ١٨ فوریه ٢٠١۴

*برگرفته از سایت سیاهکل

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s