Daglig hemmelige Henrettelser i Rajai Shahr fengsel

I følge rapporter fra sikre kilder, henretter iranske myndigheter i stadig økende antall i Rajai Shahr fengsel, vest for Teheran. Ifølge Daglig hemmelige Henrettelser i Rajai Shahr fengselkildene føres fanger ut av sine avdelinger daglig, og henrettelsen av fler av dem er blitt bekreftet.
27.januar ble to fanger, Masoud Alimoradi og Mahmoud Nezami, hengt i Rajai Shahr fengsel. Ingen av henrettelsene har blitt annonsert av iranske myndigheter.
3. februar ble en fange flyttet fra avdeling 3 på Rajai Shahr fengsel, og den 4. februar ble en fange, identifisert som «Ali Mohammadzadeh» overført fra avdeling 1 for henrettelse.
Kilder forteller at fanger vanligvis overføres til Evin-fengselet for henrettelse på tirsdager, men i de siste to månedene har iranske myndigheter henrettet fanger i en nybygd hall i Rajai Shahr-fengselet. Fanger fjernes fra avdelingen for henrettelse uten foregående varsling. I noen tilfeller tillater myndighetene besøk av familie kvelden før henrettelse.
Henrettelsene kan skje hvilken ukedag som helst. Fanger på dødscelle i Rajai Shahr lever hver dag i kronisk frykt for henrettelse.
Tidligere i dag publiserte IHR en rapport om ukentlige massehenrettelser i Vakilabad fengsel i Mashhad. Nye meldinger indikerer at iranske myndigheter har trappet opp hemmelige og uannonserte henrettelser.
IHR anmoder på det sterkeste det internasjonale samfunn om å gripe inn for å stanse henrettelsesbølgen i Iran. Mahmood Amiry-Moghaddam, talsperson for IHR, sier; «Vi er meget bekymret for fangene i Rajai Shahr. De lever under konstant frykt og mange av dem står i umiddelbar fare for henrettelse. Vi ber det internasjonale samfunn om å reagere nå.»*

*برگرفته از سایت حقوق بشر ایران_ نروژ

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s