En18-åringen Henrettet I Kazerun I De Vestlige Delene Av Iran

(NTB)18-åringen, som ikke er identifisert ved navn, ble ifølge den iranske avisen Kazerun-e-ma henrettet iEn18-åringen Henrettet I Kazerun I De Vestlige Delene Av Iran Kazerun i de vestlige delene av Iran i forrige uke. Henrettelsen var en av 13 som skal ha funnet sted i Iran i løpet av de siste dagene.

Mohammed Ayashi var 17 år og 10 måneder da han begikk drapet han er dømt til døden for. Han skulle etter planen henges i Karoun-fengslet i Ahwaz i det sørvestlige Iran tirsdag, het det på organisasjonen Iran Human Rights’ nettsted iranhr.net mandag.

– Iran har sluttet seg til FNs konvensjon om barnets rettigheter, en konvensjon som forbyr bruk av dødsstraff for forbrytelser begått da den dømte var yngre enn 18 år. Men Iran er ett av få land som henretter mindreårige, heter det i en uttalelse på nettstedet.

Organisasjonen ber FN gripe inn for å redde Mohammed Ayashis liv. Iran Human Rights’ talsmann Mahmood Amiry-Moghaddam sier Irans henrettelser av ungdommer må tas opp med landets president Hassan Rouhani på FNs hovedforsamling denne uken.*

*برگرفته از سایت Iran Human Rights Oslo

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s