POLITISK STREIK I STAVANGER

FORSVAR ARBEIDSMILJØLOVEN!
Regjeringens forslag til endringer i arbeidsmiljøloven vil bety økt usikkerhet og et mindre inkluderende arbeidsliv.
LO, Unio og YS representerer 1,5 millioner arbeidstakere. Vi sier nei til regjeringens forslag om:

❊Økt bruk av midlertidige ansettelser
❊Lengre arbeidsdager
❊Mer pålagt overtid
❊Søndag som arbeidsdag for flere

POLITISK STREIK I STAVANGER

Slik gikk streiken
Mange valgte bil i stedet for buss, togpassasjerene var tålmodige og «bare» rundt 1000 flypassasjerer måtte vente. Og på Torget i Stavanger var oppmøtet over all forventning.

NSB stoppet rundt 150 tog mellom klokken fire og fem i hele Norge. Etter klokken fire ble noe tid brukt på å få alt på riktig spor igjen, forteller Håkon Myhre fra NSB.

– I løpet av 1.5 time var lokaltogtrafikken i gang, og nå går alt som det skal, sier Myhre.

Togpassasjerer viste forståelse
Sørlandsbanen mellom Oslo og Stavanger skal også gå som normalt onsdag kveld, og i følge Myhre er NSB klare til en ny dag i morgen.

– Streiken har gått som forventet. Vi har ikke opplevd at mange har hatt behov for refusjon på billettene sine, eller at mange har måttet bytte billetter. Alle som ønsker å sende inn klager på trafikken vår er velkomne til å gjøre det, men jeg tror de fleste har vært forberedte på streiken og har forståelse for litt forsinkelser i dag, sier Myhre.

Busspassasjerer tok bil
Pressekontakt for Kolumbus, direktør Odd Aksland, forteller at bussene som gikk i sør-fylket klarte å ta imot mengden passasjerer som har hatt behov for buss i dag. All busstrafikk ble stoppet i nord-fylket, men Aksland sier at det ser ut til at folk har klart seg der også.

– Vi har ikke merket store problemer når det kommer til busstrafikken, men vi har sett at svært mange har valgt å kjøre bil i dag. Folk har forberedt seg til streiken på en god måte, og det virker som de fleste har kommet seg gjennom dagen, sier Aksland.

Rundt 1000 ventet på fly
På Sola flyplass har landinger gått som normalt i streikperioden, men det har vært 8 kanseleringer når det kommer til avreise fra flyplassen. Leif Lorentzen, lufthavndirektør ved Sola flyplass forteller at det har vært like tilstander over hele landet. Dermed har det vært passasjerer som ikke har kunnet forlate Sola, og passasjerer som ikke har kommet seg til Sola. Når det kommer til refusjon av billetter som ikke har kunne blitt brukt forteller Lorentzen at dette pleier å være en sak mellom passasjer og flyselskapet de reiser med.

– I snitt vil jeg si at rundt 1000 passasjerer har blitt påvirket her i Rogaland, men mange avganger ble flyttet frem eller tilbake i tid for at færrest mulig skulle miste flyet sitt. Det har nok vært individuelt hvordan passasjerene har opplevd streiken, sier Lorentzen.

Trosset drittvær
Marcela Molina i LO Stavanger var med på å dra i gang markeringen på torget i Stavanger. Hun forteller om et oppmøte som var over all forventing, til tross for regnet.

– Jeg er kjempefornøyd. Vi regnet med mye folk, og vi gjorde jo alt vi kunne for å få flest mulig ned hit, blant annet med busser. Jeg var litt skeptisk til været, men alt har gått over forventning. Det var rett og slett et imponerende oppmøte, sier Molina.

Togene sto stille på Bryne
Da togene kjørte inn på Bryne stasjon klokken 15, ble de stående helt i ro den neste timen.
Normalt skulle perrongen vært full av folk som skulle reise nordover og sørover med tog fra Bryne onsdag ettermiddag. Men onsdag ble togene til Stavanger og Egersund stående i hvert sitt spor, og det virket som jærbuen hadde fått med seg at det var streik.
En politisk markering stoppet både fly, tog og busser over hele landet. Bakgrunnen for den politiske markeringen er regjeringens forslag til endringer i arbeidsmiljøloven.
På Bryne hadde de aller fleste fått med seg at togene skulle stå i ro, og det var få personer som møtte opp for å ta toget. De få som hadde møtt opp fikk informasjon om streiken på skjermene på stasjonen.
Alle tog over hele landet sto stille mellom klokken 15 og 16 onsdag. Stansen i togtrafikken kan også før til forsinkelser på tog med seinere avganger.

این نمایش پرده‌ای نیاز به جاوااسکریپت دارد.

برگرفته از سایت روزنامه آفتن بلاد Aftenbladet

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s